Qalb Elassad A-pennut syntyivät 5.3.2014 ja B-pennut syntyneet 22.11.2016.

Pentuopas, ja vinkkejä pikku sloughin kanssa elämiseen.


Kasvattajan luona pennut tottuvat erilaisiin ruokiin, ja syövät turvotettua nappulaa sekä lihaa. Sekaan voi laittaa maustamatonta jogurttia, raejuustoa tai piimää. Käytä mielummin hyla- ja laktoosittomia tuotteita, joskin itse olen käyttänyt myös turkkilaista ja kreikkalaista jogurttia. Se ei ole hylatuote, mutta on sopinut.

Ruokintaohjeet nappuloissa on viittellisiä, ja kokeilemalla saa selville sen oman pennun ruoantarpeen. Hyvä neuvo on ollut, että jos kuppiin jää muutamia nappuloita, annos on ollut riittävä.
Ruokintakertoja on alkuun hyvä olla neljä, mutta koska useimpien meistä on mentävä töihin, niin mahdollisuuksien mukaan aterioita oman elämän tahtiin.

Liikuntaa ja liikuntaa. Parasta pennuille on, että saavat juosta vapaana niin paljon, että väsyttää.
Itse en ole rajoittanut pentujen vapaata liikuntaa. Tämä ei tarkoita, että pentuja kävelytetään remmissä monia kilometrejä, vaan juuri sitä vapaana oloa.

Vapaana ollessa on hyvä myös heti alkaa harjoittelemaan luoksetuloa. Tätä voi harjoitella myös omalla pihalla tai puistossa. Hyvät namit mukaan, sloughit ovat ahneita.
Omat koirani olen opettanut luoksetuloon, ja tottelevat taputusta sekä pilliä. (Silloin kun muistavat) Myös "makkaraa" -sana toimii hyvin luoksetulossa.

Sloughi kannattaa jo pentuna totuttaa niihin asioihin, mitä siltä aikuisena vaaditaan ja halutaan; monenlaisiin koiriin ja ihmisiin ja alustoihin jne.
Kasvattajan luona tottuvat moniin asioihin ja ääniin, mutta harjoitusta on tehtävä myös jatkossa.
Jos haluat harrastaa näyttelyitä, kannattaa mahdollisimman pian alkaa treenamaan remmissä oloa, ja pyytää vieraita ihmisiä koskemaan jne. Sen on oltava koiralle kiva juttu.

Kynsien leikkaamista monet sloughit inhoavat, ja tätä suosittelen harjoittelemaan paljon. Herkut auttavat tässäkin.

Sisäsiisteys: Vaatii kärsivällistyyttä ja paljon kehuja, eikä herkutkaan ole huono. Ulos alkuun ainakin heti, kun pentu herää ja on syönyt.